top of page

Voel jij je anders dan anderen?

Vind je moeilijk aansluiting bij je klasgenoten? Vind je alles wat 'in' is maar saai, of vind jij dingen leuk die anderen 'stom' vinden? Kan je jezelf niet helemaal zijn in jouw omgeving, of weet je niet goed hoe?

Soms kan het lijken alsof je de enige bent die zich zo voelt in deze wereld. Alsof je er niet helemaal bij hoort. Je kan je hier erg alleen in voelen. Misschien maak je moeilijk vriendinnen, of heb je wel enkele vriendinnen maar voelen ze niet helemaal als een échte vriendschap.

Dit gevoel kan er toe leiden dat niet blij bent met jezelf. Onzeker zijn over jezelf, negatief naar jezelf kijkt en/of een erg lage eigenwaarde horen hier allemaal bij. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in...

...Perfectionisme. Je werkt kei hard voor de beste resultaten, de hoogste cijfers zijn zelfs niet goed genoeg voor jou.
...Dat je je stil houdt in de klas, misschien durf je zelf helemaal geen vragen te stellen of zit je hart in je keel als de docent je een vraag stelt.

...Niet willen opvallen. Liever hou je je stil en maak je je onzichtbaar.
...Je was op jonge leeftijd al heel wijs/zelfstandig en misschien ook graag op jezelf.

Misschien voel je je al heel wat jaren zo, waarschijnlijk al je hele leven. Wanneer dit gevoel zich door de jaren heen blijft opstapelen wordt het groter en groter. Dit kan op den duur gaan leiden tot grotere mentale problemen zoals depressie, het ontwikkelen van een eetstoornis, dwangstoornis of een verslaving kunnen hier allemaal uitingen van zijn. Dit noemen we ook wel een copingsmechanisme (het engelse woord 'coping' betekent 'omgaan met'). Als je te lang blijft lopen met een vervelend gevoel zoekt je psyche naar een andere manier om er mee om te gaan.

Je bent niet alleen!

In deze cursus van 8 lessen, leer jij samen met andere meiden jezelf beter kennen en te begrijpen waarom jij je net even anders voelt dan anderen.

Je komt in contact met leeftijdsgenoten die waarschijnlijk herkennen hoe jij je voelt in deze wereld omdat zij hier zelf ook tegen aanlopen.

Deze cursus draait om het vinden van de kracht in jezelf. Je leert jezelf beter kennen, zodat jij weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen in deze wereld, je grenzen kunt aanvoelen en aangeven, positiever naar jezelf kunt kijken en dat je weet dat jíj goed bent zoals je bent! 

Even voorstellen!

Karin Kloek | 56 jaar

Mijn wens is dat er meer licht en liefde in onze wereld komt. Hoe beter iedereen in zijn/haar vel zit des te fijner het wordt. Door middel van verschillende behandelingen in mijn praktijk probeer ik hier een bijdrage aan te leveren.

"Als kind voelde ik mij altijd anders dan mijn leeftijdsgenoten. Zag, voelde en wist meer dan anderen. In eerste instantie is dat lastig om mee om te gaan. Pas toen ik dat gedeelte ben gaan omarmen kon ik de enorme meerwaarde daarvan gaan inzien. Na een traject van zelfontwikkeling op diverse vlakken ben ik mijn kennis en levenservaring gaan doorgeven middels cursussen en behandelingen in mijn praktijk."

 

Meer informatie over Karin vind je op: www.karinkloek.nl

Natasja Spaans | 32 jaar

In mijn praktijk help ik mensen op een natuurlijke manier hun lichaam weer gezond maken zodat ze fysiek en mentaal weer lekker in hun vel zitten. Ook coach ik als ervaringsdeskundige mensen met een eetstoornis. Ik heb zelf maar ook in mijn werk ervaring met depressies, eetstoornissen, dwang, een negatief zelfbeeld en hoog sensitiviteit.

"Ik voelde me altijd anders dan anderen. Ik was heel bewust van mijn omgeving, wat anderen voelden en had snel door wat er speelde ookal kon ik er de juiste woorden niet voor vinden. Ook pikte ik veel gevoelens en emoties op van anderen. Ik voelde me daardoor heel verantwoordelijk, had het gevoel dat ik voor anderen moest zorgen, had een laag zelfbeeld en alles moest altijd perfect. Ik heb zelf een eetstoornis gehad, maar daar ben ik al ruim 10 jaar an genezen. Ik heb geleerd positiever naar mezelf te kijken, een krachtige mindset ontwikkeld en ontdekt hoe ik wel verbinding kan maken met de juiste mensen. Het is mijn doel deze kennis te delen met anderen die hier nog moeite mee hebben.

 

Meer informatie over Natasja vind je op: www.vns-vitaliteit.nl

Bartjong-7857.JPG

Wat kan je verwachten?

De cursus bestaat uit 8 lessen, die om de week op zaterdagmiddag plaats vinden. We beginnen in oktober en eindigen in januari. De doelgroep is meiden tussen de 15 en 18 jaar, die worstelen met hun eigenwaarde en opzoek zijn naar hun plaats in deze wereld. (Val je hier net buiten en herken je je hier zo erg in dat je graag mee wilt doen, dan kunnen we altijd bespreken of het misschien toch mogelijk is. Voor jezelf opkomen en vragen om de hulp die je nodig hebt, is een belangrijke les die je daar meteen me leert! 

Gezelligheid en een vertrouwde omgeving staan voorop! Het is een programma waarin je jezelf gaat ontwikkelen, we zullen je dus ook een beetje uitdagen, maar altijd binnen wat haalbaar is voor jou. Iedere sessie is een combinatie van kennis en oefenen in de praktijk. Je krijgt ook iedere les huiswerk mee om thuis aan de slag te gaan met wat we in de les geleerd hebben. Zo zorgen we er namelijk voor dat je er na onze cursus nog wat aan hebt.

Zowel voor Karin als Natasja is spiritualiteit een belangrijk onderdeel van hun leven, hiermee bedoelen we alles wat we niet helemaal kunnen verklaren maar toch voelen dat er wel iets is zeg maar. Denk aan meditatie, oude zielen, de wet van de aantrekkingskracht, energie werk (we leggen je nog wel uit wat dat is) en nog véél meer!

Wil jij werken aan:

Je zelfvertrouwen

Het vergroten van je zelfkennis

Het beter leren omgaan met gevoelens en emoties

Het ontwikkelen van een positieve mindset

Verbinding met leeftijdsgenoten

Het beter begrijpen van- en leren luisteren naar je lichaam

..Kennis vergroten over spiritualiteit, meditatie, hoogsensitiviteit en nog veel meer?

Praktische informatie over de cursus

8 lessen in de periode oktober - januari

Op zaterdag middag van 13:30 - 16:00

1 oktober

15 oktober

29 oktober

12 november

Meiden tussen de 15 & 18 jaar die zich anders voelen dan anderen, niet lekker in hun vel zitten en/of niet zo'n positief zelfbeeld hebben. Val je hier net buiten maar wil je toch graag mee doen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

KLAAR OM DE KRACHT IN JEZELF TE VINDEN?

 

€264,-

8 lessen van 2,5 uur.

incl. BTW, werkboek, snack & drinken

Buurthuis V.O.K.A.

Vierlingsbeeklaan 24, Amstelveen

1187 BG Amstelveen

 

Bel, whatsapp of SMS ons op:

Natasja: 06 18656644

Karin: 06 21980540

natasja@vns-vitaliteit.nl

26 november

10 december

7 januari

21 januari

bottom of page