top of page
  • Foto van schrijverNatasja Spaans

Kurkuma Amaranth

Ovulatiefase | Plantaardig | Soja vrij | Gluten vrij

2 Porties | Ontbijt | 10 minuten + 2 uur in de koelkast


"Ama-wat?" Amaranth! Niet heel bekend op Nederlandse bodem, maar dit licht verteerbare, glutenvrije graansoort zit borden vol proteïne, vezels, ijzer, magnesium, zink, calcium en nog een lading aan vitamine B & E. Gecombineerd met het ontstekingsremmende kurkuma is dit een bijzonder krachtige start van je dag. Combineer hem met fase 2 zaden en je hebt meteen al een groot deel van de ingrediënten voor je ovulatie fase binnen voor deze dag.


Ingredienten:

  • 1/4 cup (60 ml) amaranth

  • 1/4 cup (60 ml) havermout

  • 1/2 TL vanille extract (alcohol vrij)

  • 3/4 cup (185 ml) ongezoete plantaardige melk (amandel, haver, of cashew)

  • 2 EL Chiazaad

  • 1/2 EL kokosbloesemsuiker

  • 1 TL kurkuma poeder

  • 1/2 TL kaneel, of meer naar smaak

  • 1/2 cup (125 ml) verse sinaasappelsap

  • Optioneel voor de topping: notenboter naar keuze, honing, kokosvlokken, pecannoten, zaden passend bij jouw fase.

Benodigdheden: Afsluitbare pot of afsluitbare ontbijtbeker (van glas).


Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de topping in een afsluitbare ontbijtbeker. Roer of schud de ingredienten door elkaar tot ze goed gemixt zijn. Plaats de afgesloten beker 's nachts of voor minimaal 2 uur in de koelkast.

  2. Wanneer je klaar bent om van dit ontbijtje te genieten, voeg dan te toppings naar keuze toe en geniet!

Dit heerlijke recept komt uit het Nutrition eGuidebook for healing burnout van Your Form Project. Een prachtig E-book, wat naast heerlijke recepten vol staat met informatie over de krachten van natuurlijke ingrediënten. Heel waardevol voor iedereen die interesse heeft in de helende werking van voeding! Maak er een mooie dag van!



15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page