top of page
  • Foto van schrijverNatasja Spaans

GROENTEN OVENSCHOTEL MET VEGAN KAASSAUS

Bijgewerkt op: 3 mei 2021

Luteale fase | Plantaardig | Soja vrij | Gluten vrij

 

Hoofdgerecht | 2 Personen | 45 minuten


Zit je in je luteale fase en ben je opzoek naar een vernieuwend recept? Then look no further! Deze ovenschotel is niet te vergelijken met andere gerechten. Hij zit bordenvol voeding die bevorderlijk is voor de luteale fase. Zo zijn kikkererwten rijk aan magnesium en vitamine B6, een fantastische combinatie om onaangename PMS klachten te verminderen. De gezonde vitamines uit bloemkool en broccoli helpen je lever overtollig oestrogeen af te breken en je darmen zullen blij zijn met de (h)eerlijke vezels uit al deze verse groenten. Het schepje Tijm als antioxidant en een vleugje vleugje mosterd maken hem helemaal af. Tevens kom je met dit gerecht op een plantaardige manier aan een flinke portie proteïne (circa 20 gram per 1 persoons portie), een belangrijke bouwstof voor je meeste hormonen. Wij eten dit gerecht als volledige maaltijd en dan is het voldoende voor twee personen, maar je kan hem natuurlijk ook over meerdere personen verdelen als bijgerecht, gecombineerd met rijst en eventueel wat vlees(vervanger).


Ingredienten:

De saus:

  • 500 gram (1/2 kleine) pompoen, in blokjes gesneden met schil (geen flespompoen)

  • 1/2 ui (medium, fijn gesneden)

  • 1 of 2 knoflook teentje(s)

  • 1/2 cup (125 ml) cashewnoten

  • 1/2 cup (125 ml) edelgistvlokken

  • 1 tl mosterd (naar smaak)

  • 1 tl Tijm

  • 1/2 tl Paprika poeder of naar smaak

  • flinke snuf zout

  • 60 ml gefilterd water De groenten:

  • 1 kleine bloemkool (gesneden in roosjes)

  • 1 kleine broccoli (gesneden in roosjes)

  • 1 glazen pot kikkererwten of linzen

  • Kokosolie om de ovenschaal mee in te vetten

Benodigdheden: keukenmachine, ovenschaal (25x25), oven.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smeer de ovenschotel in met kokosolie. Snij de pompoen, de ui & knoflook.

  2. Voor de saus combineer je in een kleine (steel)pan de pompoen, ui, knoflook en ongeveer 250 ml (gefilterd)water, kook 5 a 10 minuten tot alles zacht is.

  3. Snij ondertussen de bloemkool en broccoli in roosjes en kook of stoom deze tot ze beetgaar zijn.

  4. Om de vegan kaas saus te maken giet je het pompoenmengsel even af en plaats je deze samen met de cashewnoten, het (gefilterde) water, de edelgistvlokken, mosterd, tijm, paprikapoeder en zout in de keukenmachine. Mix op hoge stand voor ongeveer 1 minuut of tot dat het een gladde structuur heeft. Voeg eventueel wat water toe als je mixer het zwaar heeft. Proef even of de smaak je bevalt (niet meteen alles op snoepen!) en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.

  5. Plaats de broccoli, bloemkool en kikkererwten/linzen in de ovenschaal. verspreid 1/2 van de saus hier overheen en roer de groentes om. Verspreid de overige saus er overheen.

  6. Plaats de ovenschaal in de oven voor 30 minuten.

​​

Smullen maar!



53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page