top of page
  • Foto van schrijverNatasja Spaans

Golden Milk

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021

Luteale fase | Plantaardig | Soja vrij | Gluten vrij


1 Portie | Kruiden Drank | 10 minuten


Voor iedere theeleut / Latte fanaat heb ik hier een favoriet: De Golden Milk. Een heerlijk, cafeïnevrij drankje dat oorspronkelijk uit India komt en veel gebruikt wordt in de ayurveda. Dit is niet zonder reden, de ruim gebruikte specerijen hebben namelijk gezondheid bevorderende super krachten.

Zo hebben de kurkuma & gember een ontstekingsremmende werking en zijn rijk aan antioxidanten. Ook stimuleert kurkuma de werking van je lever. De krachten van kurkuma kan je lichaam beter gebruiken als het gecombineerd wordt met een snufje peper. Kaneel helpt je bij het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel en voorkomt daarmee de zoete trek (vaarwel food cravings!)

Het blokje santen (optioneel) zorgt voor wat extra vetten. Ideaal voor het vertragen van de opname van koolhydraten ter voorkoming van een bloedsuiker stijging gevolg door een dip (bijvoorbeeld kort na de lunch) en het zorgt ervoor dat je lichaam wat langer bezig is met verteren (met als resultaat, langer een verzadigd gevoel).


Je zal met name extra baat hebben bij deze Golden Milk gedurende je luteale fase bij het verminderen van de zoete trek, maar het is zonder twijfel ook een heerlijk verwarmend recept tijdens je menstruatie, bij een (naderende) verkoudheid of gewoon als geniet momentje op elk moment van de dag.



Ingredienten:

  • 200 ml amandelmelk

  • 0,5 tl kurkuma

  • 2-3 schijfjes gember, in dunne plakjes gesneden

  • 1 kaneelstokje

  • 3 kardemompeulen gekneusd

  • Snufje zwarte peper

  • Optioneel: 1/4 blokje santen (ik snij het grote witte blok altijd in 4'en, zonder het bovenste laagje olie)

Topping: Gemalen kaneel






Bereiding

1. Kneus de kardemom met de platte kan van je mes of in de vijzel.

2. Doe de amandelmelk samen met de specerijen (en het blokje santen) in een steelpannetje.

3. Laat het geheel simmeren op zacht vuur totdat het warm is.

4. Schep de cardemompitten uit het pannetje en giet de rest vervolgens in een lekkere grote mok of glas.

5. Strooi er wat kaneelpoeder over heen als topping

*Als je graag zoetstof wilt toevoegen zoals bijvoorbeeld honing, doe dit dan pas na verhitting.


Enjoy!




34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page