Natasja Spaans
CHILI CON JACKFRUIT
Bijgewerkt op: 13 jan. 2022
Menstruatie fase | Plantaardig | Soja vrij | Gluten vrij
Hoofdgerecht | 4 personen | 45 minuten
Voor deze plantaardige variant op de chili con carne gaan alle credits naar mijn vriend, tevens fantastische hobby kok! (bof ik even) Jackfruit is een heerlijke vleesvervanger, makkelijk op smaak te brengen met kruiden en zit borden vol vezels waar je darmen erg blij mee zijn. De kidneybonen zijn rijk aan allerlei vitamines die we weer met het bloedverlies uitscheiden en snel weer moeten aanvullen zoals B-vitamines, ijzer, magnesium & zink. Het lange stoven maakt dat dit gerecht ook licht verteerbaar is, waardoor het ook een heel fijn gerecht is aan het einde van je menstruatie fase/begin van je folliculaire fase.

Ingredienten:
1 Blik jackfruit
Medium blikje mais
Medium blik kidneybonen
1 Ui
2 teentjes knoflook
1 Paprika
3 tomaten
Medium tomaten blokjes in blik
1/4 á 1/2 TL chili poeder
1 TL gemalen komijnzaad
1 TL gemalen nootmuskaat
2 TL uienpoeder
1,5 TL knoflookpoeder
2,5 TL paprikapoeder
1/4 TL gemalen koriander
snufje zout
Combineer met: lichte granen zoals quinoa of met bloemkoolrijst (met een vleugje kipkruiden erdoor maakt het dit gerecht helemaal af!).
Bereiding
Snij de ui, knoflook, tomaten en paprika in kleine stukjes.
Verhit een beetje olie in de pan, bak eerst de ui en doe daarna de jackfruit er bij. Voeg de kruiden toe, roer goed om en laat dit even bakken met de deksel op de pan.
Na ongeveer 15 minuten zou de jackfruit wat meer los moeten komen, dit kan je ook voorzichtig een beetje uit elkaar trekken.
Voeg de overige ingrediënten toe aan de pan en roer alles goed door.
Combineer de chili met rijst (en/of nacho's). Zelf eet ik deze chili het liefst met bloemkoolrijst gemengd met een vleugje kip kruiden. Eetsmakelijk!