top of page
  • Foto van schrijverNatasja Spaans

Boekweit Risotto met Rode Biet

Menstruatiefase | Soja vrij | Gluten vrij


4 Porties | Ontbijt | 30-40 minuten


Wist je dat je risotto net zo goed kan maken met boekweit? Boekweit is een glutenvrij graan, of eigenlijk een zaad in plaats van een graan. Goed, dan kunnen we discussiëren of we het dan nog wel risotto mogen noemen maar doe even met me mee.. Boekweit is een hoogwaardig eiwit en een langzame koolhydraat. Langzame koolhydraten geven een langzame stijging van de bloedsuiker waardoor je insuline niet stijgt (hierdoor ervaar je geen after-dinner dip of zoete trek na het eten), worden niet opgeslagen in je vet en veroorzaken geen inflammatie (laaggradige ontsteking) in het lichaam. Rode biet zit vol vitamine A, deze vitamine helpt je lever oestrogeen af te breken. Boerenkool is rijk aan antioxidanten en een bommetje van vitamines die tevens je lever ondersteunen. Omdat dit gerecht even kan stoven is het verteringsproces niet te zwaar voor je lichaam, wat extra fijn is gedurende je menstruatie.


Ingredienten:

  • 2 Rode Uien, gesnipperd

  • 4 Tenen knoflook, fijn gesneden

  • 4 Stengels verse tijm (of circa 2 tl gedroogd)

  • 300 gram boekweit korrels

  • 1 liter groentebouillon

  • 500 gram gekookte rode biet

  • 150 gram geitenkaas, naturel

  • 4 handjes boerenkool

  • 40 gram pijnboompitten

  • 1 tl kokosolie




Bereiding

1. Verhit de kokosolie in een koekenpan, voeg de ui en tijm toe en fruit een paar minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.

2. Voeg de boekweit toe en roerbak deze een paar minuten tot ze glazig zijn en voeg dan groentebouillon toe. Laat dit ongeveer 25 minuten goed opnemen, roer regelmatig door.

3. Snijd ondertussen de rode biet in kleine blokjes, voeg deze samen met de helft van de geitenkaas de laatste 10 minuten toe aan de boekweit.

4. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitjes in een paar minuten goudbruin.

5. Verdeel de boerenkool over de borden en serveer de risotto hier op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de pijnboompitten.


Geniet!




60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page