Natasja Spaans
Bloemkool Curry
Lutealefase | Plantaardig | Soja vrij | Gluten vrij

Sinds ik plantaardig eet ben ik gék op curry's. Eerlijk gezegd gaat m'n voorkeur meestal uit naar de mildere, zoete curry's maar deze pittige currypasta wordt vanzelf zoet door de tomaat en verzacht door de kokosmelk. Hij zit bordenvol voeding die bevorderlijk is voor de luteale fase. Zoete aardappelen kunnen je helpen je zoete trek te stillen. Kikkererwten zijn rijk aan magnesium en vitamine B6, een geweldige combinatie om PMS symptomen te verminderen. De spinazie, bloemkool en koriander helpen de lever overtollig oestrogeen af te breken. Maak dit gerecht voor het avondeten en eet de restjes de volgende dag(en) als lunch. Zo ben je meteen een paar dagen voorzien!

Ingredienten:
1 bloemkool
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 medium zoete aardappelen
Medium blik kikkererwten
Medium blik rode linzen
400 gram tomatenblokjes in blik
200 gram bladspinazie
3-4 takjes koriander (meer of minder naar smaak)
400 ml kokosmelk
1 pakje plantaardige rode curry pasta
1 tl gemberpoeder, of 2 cm vers geraspte gember.
1 limoen
Scheutje olijfolie
Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snij ‘m in roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook.
Verhit een grote stoofpot met olie en fruit er de ui in aan. Stoof de currypasta kort mee. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, tomatenblokjes, kokosmelk en knoflook toe. Laat 10 á 20 minuten onder deksel garen tot de groentes gaar zijn.
Voeg de kikkererwten, linzen en spinazie toe. Breng de curry op smaak met limoensap, gember en koriander. Laat nog 5-10 minuten verder garen, serveer met extra koriander.
Eetsmakelijk!