top of page

Over Venus Vitaliteit

Voor mij staat vitaliteit voor krachtig in je leven staan, zowel mentaal als fysiek. Er zijn meerdere vitaliteitssignalen die ons lichaam ons geeft, zoals je bloeddruk en lichaamstemperatuur. Maar wij vrouwen hebben nog een extra vitaliteitssignaal, onze menstruatiecyclus! Zo ontstond VNS, spreek uit als Venus, de vrouwelijke planeet met al haar superkrachten. Helaas ervaren de meeste vrouwen hun menstruatiecyclus niet als een superkracht, in tegendeel ervaren ze het eerder als een zwakte of een last. We groeien op met het idee dat menstruaties vies en onhandig zijn, iets waar je je misschien zelfs voor moet schamen. Veel vrouwen leiden een leven waarin ze deze cyclus als last zien, waar mogelijk het zo veel mogelijk negeren of zelfs geheel voorkomen met farmaceutische middelen, met alle gevolgen van dien.

 

Als je cyclus gevuld is met klachten waar jij maandelijks onder te lijden hebt, dan probeert je lichaam je iets te vertellen. Door de jaren heen heb ik een flinke dosis kennis opgebouwd rondom het synchroniseren van je leven met je cyclus, het gebruiken van natuurlijke anticonceptie en natuurlijke medicatie zoals de juiste voeding en essentiële oliën om van je lichamelijke klachten af te komen. Informatie hierover vind je in mijn blogs en in mijn favoriete recepten die passen bij de verschillende fases van je cyclus. 

IMG_0461-2_edited.jpg
Missie

Mijn missie is vrouwen bewust te laten worden van haar eigen fysieke en mentale kracht, daarmee te verbinden en met deze krachten kan samenwerken. Het uitgangspunt van mijn coaching is dat je inzicht krijgt in de oorzaak van je huidige klachten in je leven, zowel mentaal als fysiek, zodat je in de toekomst zelf instaat bent op basis van eigen kennis en bewustzijn weloverwogen beslissingen te nemen voor jouw gezondheid.

Visie

Herstel is pas mogelijk wanneer je inzicht hebt in de oorzaak. 

Personal coaching helpt jou bij het verkrijgen van inzichten hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen, zowel fysiek als mentaal. Dit leidt tot een hoger niveau van bewustzijn, geluk & gezondheid.

Het hoofd en het lichaam (het hart en het brein) staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding. 

Zowel voor je mentale- als fysieke gezondheid vinden we de oplossing in aanpassingen in mindset, voeding & levensstijl. 

Samen brengen we de huidige uitdagingen en wensen in kaart, deze leggen we naast het voedingspatroon, beweging & mindset.

 

Ik geef advies in aanpassingen in voeding, levensstijl & mindset, met behulp van verschillende coaching technieken ondersteun ik de cliënt in de weg naar het voor haar gewenste resultaat.

Oplossingen zoeken we in aanpassingen in mindset, natuurlijke voeding & levensstijl.

Aanpak

Wat kan je van mij verwachten

Ik coach vrouwen die hormonale klachten & vruchtbaarheidsproblemen ervaren, uitdagingen hebben met het bereiken van zwangerschap en vrouwen die opzoek zijn naar een natuurlijk manier voor anticonceptie & conceptie. Als coach heb ik een holistische kijk op jouw vitaliteit, ik ben er namelijk van overtuigd dat alles met elkaar in verbinding staat. Jouw voeding, levensstijl & mindset hebben zowel effect op je fysieke als je mentale gezondheid & visa versa. In mijn coaching sessies nemen we alle zaken onder de loep die van toepassing kunnen zijn op jouw klachten en herstel. Ik leer je de signalen die je lichaam je geeft te begrijpen en leer je wat je hier zelf aan kunt doen zodat je dit in de toekomst ook zelfstandig kunt beinvloeden. Het doel is namelijk dat jij na deze investering in jezelf deze oorzaken in het vervolg zelf kunt herkennen en verhelpen. Ik werk ik uitsluitend met natuurlijke middelen waar jij zelf toegang toe hebt, om jouw vitaliteit te bevorderen. Denk hierbij aan puur en onbewerkte voeding, kruiden en etherische olien, maar ook beweging afgestemd op jouw fysieke behoeften, ademhaling & mindfulness oefeningen.

Hoe ik je kan helpen

Iedereen die mij benaderd zal ik altijd graag willen helpen. Toch wil ik vooraf graag helder zijn over wanneer ik je wel en niet kan helpen om teleurstellingen te voorkomen. Ik kan je helpen te leren luisteren naar wat je lichaam jou probeert te vertellen en je inzicht geven in de factoren die invloed hebben op jouw mentale en fysieke gezondheid. Door je manieren te leren waarop jij daar zelf richting aan kunt geven begeleid ik je naar een vitale leefstijl, echter blijf jijzelf ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jij moet het doen!

Bartjong-7696.JPG

Ik kan je wel helpen als je:

  • Aan het stuur wilt staan van je eigen fysieke & mentale gezondheid

  • Snapt dat je zelf aan de slag moet om gezonder te leven

  • Open staat voor nieuwe ideeën, voedingsmiddelen en andere krachten van moeder natuur

  • Begrijpt dat verandering gepaard gaat met vallen & opstaan

  • Graag hulp, tips en informatie wilt om zo een vliegende start te maken

  • De confrontatie met jezelf durft aan te gaan

Ik kan je niet helpen als je:

  • Opzoek bent naar een wonderpil, die heb ik niet.

  • Snel resultaat wilt zonder veranderingen te willen doorvoeren in levensstijl.

  • Niet geïnteresseerd bent in de oorzaak van je klachten of van mening bent dat de oorzaak van jou klachten buiten jouzelf ligt.

  • Mentale gezondheid & fysieke gezondheid afzonderlijk van elkaar ziet.

bottom of page