top of page

ZWANGERSCHAP

Copy of Untitled.png

Of je nu samen bent of alleen, de volgende stap in je leven is aangebroken: Een kindje. Maar bij je pogingen om zwanger te worden loop je tegen uitdagingen aan. Misschien is de uitdaging al bekend, misschien ook nog niet. Wil je eerst de natuurlijke manieren onderzoeken voordat je misschien een kunstmatig traject overweegt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

De eerste stap in je reis om zwanger te worden is bewust worden van je vruchtbaarheid. Bij vruchtbaarheidscoaching leer je:

  •  Of je ovuleert, dit vertelt je of lichaam in staat is om zwanger te worden (een cyclus zónder eisprong bestaat ook!).

  • Wanneer je ovuleert, dit vertelt je op welk moment je gemeenschap moet hebben om zwangerschap te bereiken.

  • Of je lichaam gezond genoeg is om een zwangerschap in stand te houden

Waarom is deze informatie nu zo belangrijk bij het in verwachting
willen raken? Niet ieder lichaam volgt een cyclus 'volgens het boekje'.
Ongeacht wat we leren op school, ovuleert niet iedere vrouw rond dag
14, het is ook niet standaard halverwege je cyclus en sommige vrouwen
hebben gedurende hun cyclus zelfs helemaal geen eisprong (ook dit komt voor!). Daarbij kan iedere cyclus weer net een beetje anders verlopen als gevolg van stress, reizen, onregelmatige diensten, ziekte, etc. Het kan dus zo zijn dat jullie gemeenschap hebben op het moment dat jij niet vruchtbaar bent, helaas gevolgd door weer een volgende teleurstelling. Het is daarom belangrijk om exact te kunnen bepalen wanneer jouw lichaam vruchtbaar is om op het juiste moment gemeenschap te hebben.

 

Wat veel vrouwen helaas ook niet weten is dat zij misschien wel zwanger kunnen worden, maar na een paar weken 'ongesteld' denken te worden. Deze ogenschijnlijke menstruatie zou zomaar eens een afgebroken zwangerschap kunnen zijn. In dit geval betekent het dat jij wel zwanger kunt worden, maar je lichaam niet instaat is deze zwangerschap in stand te houden. Hier is een hele andere aanpak bij nodig. 

Dit is allemaal belangrijke informatie die je kunt halen uit je cyclus wanneer wij deze samen in kaart gaan brengen. Iedere cyclus dat het niet is gelukt, geeft ons informatie zodat het een volgende keer wel lukt.

VRUCHTBAARHEIDSCOACHING

Vruchtbaarheidscoaching geeft je in minder dan 6 maanden bakken aan informatie over je cyclus, hormonale gezondheid & vruchtbaarheid. Het traject bestaat uit een combinatie van cycluslessen & persoonlijke vruchtbaarheidscoaching. Gedurende dit traject wisselen teleurstellingen zich af met successen en overwinningen. Weet; je doet dit niet alleen!

Wil jij meer kennis over je zwangerschapsuitdagingen, begeleiding bij het op een natuurlijke manier een zwangerschap bereiken? Daar help ik je graag bij. Neem contact op voor een intake gesprek en we gaan samen aan de slag!

Natuurlijke conceptie: Over mij
bottom of page