top of page

Ieder mens heeft een dagelijks 24-uurs ritme, het circadiaanse ritme genoemd dat meeste mensen beter kennen als onze biologische klok. Wat minder bekend is, is dat wij vrouwen daarnaast ook nog het ritme hebben van onze menstruatiecyclus, ook wel het infradiaanse ritme genoemd. Dit infradiaanse ritme is veel minder bekend onder ons vrouwen. Omdat wij in de huidige maatschappij nog altijd volgens het mannelijke energiepatroon (het 24-uur ritme) leven kan jij hier als vrouw klachten van ervaren.

Een verstoord infradiaans ritme beïnvloed het 24-uurs ritme en andersom kan een verstoord 24-uurs ritme ook het infradiaanse ritme beïnvloeden.

 

Het infradiaanse ritme speelt een bij onder andere de volgende lichamelijke processen:

  • Het functioneren van je brein

  • Je immuunsysteem

  • Je metabolisme (stofwisseling) & energie

  • Je microbioom (darmbacteriën, maar ook de micro-organismen die je verder op en in je lichaam vindt)

  • Je stresssysteem

  • Je voortplantingssysteem
     

Dit ritme houdt verband met het ritme van je hormonen gedurende je cyclus. Je kan je misschien voorstellen dat dit invloed heeft op je energie, je gemoedstoestand en je prestaties (zowel mentaal als fysiek). Het mooie is, dat als je meer begrip hebt voor dit ritme dat je hiermee kunt samenwerken in plaats van dat het tegen je werkt. Dit noemen wij ook wel het synchroniseren met je cyclus.

Menstruatie%20maan_edited.jpg

CURSUS VERBINDEN MET JE CYCLUS

Je wilt graag beter begrijpen hoe je infradiaanse ritme werkt en samenwerken met je hormonen. Tijdens deze cursus leer je:

1. Te synchroniseren met de 4 fases van je cyclus.

2. De juiste voeding voor iedere fase van je cyclus.

3. De juiste manier van beweging & training voor iedere fase van je cyclus.

4. Mentale zelfzorg passend bij iedere fase van je cyclus.

Wil jij leren hoe je kunt samenwerken met je cyclus? Daar help ik je graag bij. Neem contact op voor meer informatie en we gaan samen aan de slag!

Verbind met je cyclus: Over mij

VERBINDEN MET JE CYCLUS

bottom of page